O meni

mia

Mia Ćojbašić (Pula, 11.04.1987.) spada u red najistaknutijih hrvatskih mladih glazbenika na klasičnoj harmonici, što potvrđuje završetkom Master studija na prestižnoj Sibelius Akademiji u Helsinkiju sa najvišom ocjenom uz velike pohvale stručne komisije. Prethodno je završila Filološko-umjetnički fakultet u Kragujevcu, nakon čega je zbog svojih iznimnih rezultata izabrana kao suradnik u nastavi (asistentica) na katedri za harmoniku. Studirala je u klasi Vojina Vasovića, Mike Väyrynena i Mattija Rantanena, koji spadaju u najeminentnije svjetske pedagoge ovog instrumenta.

Kao izvođač, ostvarila je brojne zapažene nastupe i recitale, kao solist i kao član komornih sastava. Svirala je u pulskom amfiteatru, atriju Klovićevih dvora, glavnoj koncertnoj dvorani u Finskoj (Helsinki Music Centre, Main Concert Hall), Balder Hall (Helsinki), Korjaamo Galeriji (Helsinki), Lapidariju Sv. Marka na Hvaru, te bila dio sljedećih glazbenih festivala: Večeri na Griču, Poluotok radosti, ExClam!, Helsinki Park Art, Hvarske ljetne priredbe, Medulinsko koncertno ljeto, Recollection (gdje praizvodi kompoziciju Promenade Moderne for accordion duo rumunjskog skladatelja Mateia Gheorghiua).

Osim rada sa svojim profesorima, sudjelovala je na mnogim međunarodnim seminarima klasične glazbe gdje su predavači bili: F. Lips, J. Macerollo, E. Moser, V.Semionov, A. Skliarov, itd.

Dobitnica je dvadesetak prvih i drugih nagrada na državnim i međunarodnim natjecanjima u zemlji i inozemstvu, te je dva puta izabrana za finalisticu međunarodnog multi-instrumentalnog natjecanja Ferdo Livadić u Samoboru.

U travnju 2013. godine, pozvana je da održi predavanje na temu „Finska harmonikaška kultura i pedagogija“ u Poreču na trožupanijskom skupu profesora harmonike. Od rujna 2014. predaje harmoniku u Glazbenoj školi „Ive Tijardovića“ u Delnicama.